vrijdag 22 februari 2013

zijn ze ook te koop?

Het is alweer een week geleden dat de jongens hun eerste stieren-veiling meemaakten. In het land van de Charolais worden af en toe her en der mooie jonge dekstieren verkochten en vorige week was dat onder auspiciĆ«n van de KI-vereniging. De beesten waren dus eerlijk gevoerd en goed getest. En dus interessant voor vriend Hans uit Nederland!

Omdat Hans geen woord Frans spreekt was Guido als tolk gevraagd mee te gaan. En Maaike denkt dan direct: ha, een uitje!
Een uitje is natuurlijk niet zomaar georganiseerd, maar een uur later dan gepland kwamen we aan in de loods waar links de tafels voor de lunch al klaar stonden, en rechts de te veilen stieren.

Terwijl Hans de stieren bekeek en keurde, werden de jongens door de aanwezige boeren bekeken en gekeurd. Uiteraard kon niemand het laten om te vragen of zij ook te koop waren, de meest originele grap van de dag. Maar mama was trots hoor: er werd niet gehuild, er werd rustig rondgekeken, er werd niet gepiept toen ze in een hoekje op een tafel verschoond werden en de flessen werden keurig leeg gedronken.

We hebben de eerste 3 stieren geveild zien worden en hebben Guido, Hans en de zoon van Hans toen alleen gelaten. De jongens hebben dus niet gezien dat Hans een stier kocht, dat hij een prijs won in de loterij, dat hij  voor diverse lokale krantjes op de foto moest want een Nederlander die daar een stier kocht was toch wel bijzonder, en ze hebben uiteraard het wijn-gelag aan het eind van de dag gemist.

Maar we kunnen wel stellen dat ze een goede eerste entree in Charolaisland gemaakt hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten